Idén harmadszor, a felvételizni kívánóknak is készült egy Kontaktprogram néven futó Mentorprogram, ahol az érdeklődőknek lehetőségük van felvenni a kapcsolatot egy GyDSz-es taggal és közelebbről megismerni minket és programjainkat.

A Kontaktprogram célja, hogy a felvételi iránt érdeklődőknek elsőkézből nyújthassunk hasznos információkat, melyben közvetlenül a GyDSz tagjaival veheted fel a kapcsolatot. Az általad kiválasztott GyDSz-es, az általad preferált módon (e-mail vagy Facebook Messenger formájában) tudja veled felvenni a kapcsolatot, amely során minden kérdésedet fel tudod neki tenni. 

GyDSz Kontaktprogram - Luca
Czárth Luca Kata - International Economy and Business MSc I. (BCE)

Sziasztok, Luca vagyok, a második nevem Kata, de elég sokszor kell kiabálnod, hogy hallgassak rá. A szervezethez 2018 februárjában csatlakoztam új kihívásokat és barátságokat keresve, amiket meg is kaptam. Azóta rengeteg időt töltök a GyDSz Családdal, hiszen imádok velük nevetni, beszélgetni, programokra és kurzusokra járni… Ez egy olyan társaság, ami mindig inspirál és mindig hisz bennem. Alapképzésen NT-t végeztem, amit a GyDSz-szel karöltve szerettem is. Habár nem lettem egy nemzetközi kapcsolatokat kutató lélek, így inkább egy gazdaságiasabb, de mégsem horrorisztikus mennyiségű számolással megtűzdelt szakot választottam mesternek, ennek köszönhetően jelenleg angolul nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon tanulok.

Szakmai érdeklődés – Alapvetően Latin-Amerika iránt érdeklődök, azon belül a szakdolgozatomban és azóta is Venezuelára fókuszáltam. Mostanság, hogy elkezdtem nemzetközi gazdaságtant tanulni, elkezdett az is nagyon érdekelni, hogy hogyan hatnak a gazdasági érdekek az országközi kapcsolatokra és ez hogyan mérhető. A fenntarthatóság is szívügyem, így ebben a témában is sokat szoktam olvasni, a vízgazdálkodás kiemelten érdekel, így most a 6-os UN SDG-re fókuszálok.

Hobbi – A fentiekből kifolyólag jelenleg szabadidő hiányban vagyok, de egyébként ez nem is akkora baj, mert szeretek folyamatosan pörögni valamin. Ha mégis megadódik, hogy egy kis szabadidős tevékenységnek szentelhetem az időm, akkor azt a természetben szeretem eltölteni, főleg a vízparton a Dunánál. Szeretek egyszerű dolgokat főzni (mások lehet nem neveznék így a tevékenységem, de ugye a szándék a lényeg…) és megvendégelni a számomra fontos embereket.

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) – ESTJ – “Executive”

Szia! Anita vagyok, a kőbányai sörgyár mellett szocializálódva döntöttem el, hogy nemzetközi tanulmányokat szeretnék tanulni az ELTE-n, majd abszolválás követően rögtön bölcsésznek álltam. 


Szakmai érdeklődés –
A szeletelt kenyér óta a leghasznosabb találmány a társadalomtudományi kérdések vizsgálata a popkultúrában. A hosszú távú szakmai célom egy Žižek-viccgyűjtemény kiadása.


Hobbi –
A világjárvány előtti időszámításban polefitness-eztem és airflow jógáztam, mostanra már csak nerd maradtam. Kolis bentlakóként szívesen mesélek a közös életünkről is.


Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) –
ENTP – “Debater” 

GyDSz Kontaktprogram - Anita
Botos Anita - nemzetközi tanulmányok BA III. (abszolvált) (ELTE)/ anglisztika BA I. (ELTE)
GyDSz Kontaktprogram - Janka
Farkas Janka Sarolta - nemzetközi tanulmányok BA III. (KRE)

Janka vagyok, végzős a Károlin, nemzetközi tanulmányok szakon. Az egyetlen károlisként a GyDSz-ben, tudom milyen egy teljesen új közegbe kerülni és beilleszkedni. Hiszek a sorsban és spontán döntésekben (a szakkolis jelentkezésem is egy ilyen döntés volt). Nyálasan hangzik, de életem egyik legjobb döntése volt a jelentkezés. Nem mindig a leglogikusabb döntéseket hozom, de jól tudok újratervezni és cserébe nagy valószínűséggel minden terveteket támogatni fogom. Néhány fun fact: A Janka nénis videók végig kísérik az életem; lehet ez az oka, hogy van, akitől 18 éves koromtól csak vodkát vagy fütyülős italt kapok ajándékba. A kávét az íze miatt iszom nem leszek tőle éberebb. A galamboktól nagyon félek. Ha elég fülbemászó vagy elég sokat hallom bármilyen zenét képes vagyok megszeretni.


Szakmai érdeklődés – 
kulturális diplomácia


Hobbi –
film, könyv, állatkák, környezet, sütés, Ázsia


Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) –
ISFP – “Adventurer”

Depressziós mémek, kutyás képek, mind blowing, mégis teljességgel haszontalan tanácsok.

Gyutai Zalán vagyok, a BCE nemzetközi gazdálkodás alapszak régi ismerőse és a GyDSz felvételi mester hackere. X év óta (ez nem egy római szám) vagyok az egyetem hallgatója, 2019 tavaszán pedig lehetőségem nyílt ennek a csodás társaságnak is a részese válni.

Azt mondták a jelentkezésben, hogy rövid bemutatkozás kell szóval: tolerálható humorom van, a közösségi események nagy pártolója vagyok, imádok vitatkozni és kihozni az embereket a sodrukból. Ha szeretnél valakit, aki bevezet a szervezet rejtelmeibe és mellette egy kis extra színt és cigaretta füstöt csempész a napodba, én vagyok a Te embered.

Szakmai érdeklődés – nemzetközi közgazdaságtan; amerikai politika; sportközgazdaságtan; sportdiplomácia 

Hobbi – Mondanám, hogy meme kultúra, de nem tudok képeket szerkeszteni, szóval csak képzeljétek ide az r/PoliticalCompassMemes feedjét; amerikai futball; Tápai Szabina Instagram-oldala 

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) – INTP – “Logician”

GyDSz Kontaktprogram - Zalán
Gyutai Zalán - nemzetközi gazdálkodás BA (BCE)
GyDSz Kontaktprogram - Alice
Molnár Alice May - nemzetközi tanulmányok BA III. (BCE)

Sziasztok! Alice vagyok, harmadéves NT szakos a Corvinuson. 2019-ben kerültem be a GyDSz-be és azóta sincs egy rossz szavam erre a döntésemre. Az igazi családias közösségen kívül rengeteg szakmai és személyiségbeli fejlődést adott nekem a szervezet.

 Nagyon szeretek segíteni, illetve új embereket megismerni, ezért is jelentkeztem a programba. Képzeljétek amúgy, tök menő, hogy még anno én voltam az első érdeklődő aki jelentkezett a frissen elindult Kontaktprogiba! ☺️

Szakmai érdeklődés – Szakmai érdeklődésem nagy részét a Közel-Keleten zajló konfliktusok, az afrikai kontinens jövője és jelenje, illetve az Egyesült Államok politikája alkotja. Az NT-s dolgokon kívül nagyon érdekel a pszichológia, azon belül leginkább a kriminálpszichológia.

Hobbi – Szeretem a hasam, ezért az egyik kedvenc hobbim a főzés. Ezen kívül szabadidőmben a legjobban utazni (világjárvány nélkül), jógázni, és olvasni szeretek – legyen szó szakmaibb könyvről, vagy egy izgalmas regényről -, de természetesen a Netflix függőségemet sem tagadhatom le. Az életem értelme pedig a kismacskám, Adél.

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) – ENFP – “Campaigner”

Sziasztok! Általában, ha be kell mutatkozni akkor zavarba jövök, mert vagy minden egyszerre, vagy mert semmi sem jut az eszembe…

Csenge vagyok, politikatudományokat tanulok a Corvinuson immár második éve és nagyon érdekel a diplomácia, újabban a politika is (vajon miért?) és a történelem. Nagyon szeretek a természetben lenni és hallgatni a madarakat, vagy megnézni a naplementét.

Szakmai érdeklődés – Őszintén szólva majdnem építésznek mentem, ebben csak a matek tudás hiánya akadályozott meg. Amúgy a politikatudományok terén az aktuálpolitika, az etnikai konfliktusok kezelése és az országok külpolitikájának egymásra hatása érdekel a legjobban. Persze, nagyjából minden más témára is nyitott vagyok.

Hobbi – Nagyon szeretek néptáncolni, beszélgetni, társasozni, igazából bármit társaságban csinálni. Sokszor szoktam csak úgy sétálni a városban és eldugott helyeket szobrokat épületeket felfedezni. 

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) –  ENFP – “Campaigner” 

GyDSz Kontaktprogram - Csenge
Pap Csenge - politikatudományok BA II. (BCE)
GyDSz Kontaktprogram - Kitti
Pásztor Kitti - nemzetközi tanulmányok BA II. (BCE)

Szia! ☺️ Pásztor Kittinek hívnak, 20 éves vagyok, GyDsz-es. Bármiről szívesen beszélgetek, egy életvidám személynek tartom magamat, aki szeret nevetni, és egy jó bulit sose utasít vissza. Érdeklődőm a politika és a társadalmi problémák iránt, és szeretnék is valahogyan a világ hasznára válni, illetve változást elérni, ezért tagja vagyok egy politikai vonatkozású ifjúsági szervezetnek is. A GyDSz-ben főszerkesztőként és a kommunikációs szekció lelkes tagjaként tevékenykedem.

Szakmai érdeklődés- NT szakosként természetes érdekelnek a nemzetközi politikához köthető témák, európai integráció specializáción vagyok, de Dél-Korea és újabban a Közel-Kelet is foglalkoztat.

Hobbi- Mostanában nem bővelkedem túl sok szabadidőben, de régebben általában sportolással, azon belül is úszással és vízilabdával töltöttem az időm nagy részét. Szeretek zenét hallgatni, és több hangszeren is tudok játszani. Rám is jellemző, mint valószínűleg Rád is (😄😉), hogy szabadidőmben szívesen találkozok barátaimmal, illetve nézek sorozatokat. Legújabb hobbim a nyelvtanulás, a koreai mellett a spanyollal barátkozok.

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás) – ESTJ – “Executive”