A szakkollégiumba minden év tavaszi szemeszterében, rendszerint márciusban zajlik a felvételi eljárás. A kétfordulós rendszerben először egy írásbeli, majd annak sikeres teljesítése esetén egy szóbeli fordulón kell jelentkezőknek bizonyítaniuk tudásukat és rátermettségüket ahhoz, hogy tagjaivá válhassanak a szervezetnek. 

Minden felvételt nyert új hallgató már az első félévben is lehetőséget kap kurzusok hallgatására és a szakkollégium szakmai-közösségi életének szervezésére. A beilleszkedést a Mentorprogram segíti, amely során kis létszámú csoportokban régi tagok segítik az új tagok integrációját. A GyDSz-ben nincs különbségtétel tag és tag között, a felvételi után, aki elég elszántnak érzi magát, már rögtön az első évben megpályázhat számára szimpatikusnak tűnő tisztséget a Tisztújító Közgyűlés során. 

A szakkollégium profilja elsősorban a kül- és világpolitika, illetve a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok világa. Hallgatóink zömét emiatt a nemzetközi tanulmányok, valamint a nemzetközi gazdaságtan szakos hallgatók adják, azonban ez nem jelenti azt, hogy csak akkor jelentkezhetsz, ha ezek egyikére jársz, tagjaink között vannak jogász-, pénzügy- és még tanár szakos hallgatók is. 

Amennyiben érdeklődsz a nemzetközi élet és a globális teret érintő aktuális kérdések iránt, a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma a legkiválóbb választás számodra.

Kövess minket facebookon és instagramon, hogy ne maradj le a legfrissebb információkról! Ha pedig első kézből szeretnél értesülni a eseményeinkről és a felvételi menetéről iratkozz fel a hírlevelünkre és csatlakozz a “Mindent a GyDSz-ről” Facebook csoporthoz!

2020-as évfolyamunk

GyDSz tagfelvétel - 2020-as évfolyam tabló