Kontakt Programunkat azoknak találtuk ki, akik érdeklődnek a szakkollégiumunkba való jelentkezés iránt, és szeretnének első kézből, esetleg személyesen információt kapni a „szakkolis” lét szépségeiről és nehézségeiről, kollégiumunkról, felvételinkről, vagy bármiről, ami érdekel!

A tulajdonságoknál szereplő harmadik információról erre a linkre kattintva tájékozódhatsz: https://www.16personalities.com/

Ágoston Csenge

BCE Nemzetközi tanulmányok BA III. - 2018 óta tag

Ismerj meg

Corvinuson kezdődő egyetemi tanulmányaimat mind az oktatási légkör, mind a társaság miatt nagyon élvezem, azonban a GyDSz az a szervezet számomra, ami az elmúlt év alatt leginkább biztosította személyi fejlődésem. Nyitott embernek tartom magam, hiszen szeretek új egyéneket és az ő világképüket megismerni, többek között ezért jelentkeztem a Kontakt Programba. Ha bármilyen kérdésed van az egyetemmel, a szervezettel kapcsolatban, vagy csak szeretnél megismerkedni egy GyDSz-es arccal, tárt karokkal várlak.
Hobbi:
Élsportolóként életem hatalmas részét teszik ki a mindennapos edzések, emelett igyekszem az emberi, illetve szakmai fejlődésemre helyezni a hangsúlyt. Az utóbbi két évben volt szerencsém csodálatos emberekkel körülvenni magam, akik óriási hatással voltak rám. Célom, hogy valakinek én legyek az a személy, akire hasonlóan tud tekinteni.

Szakmai érdeklődés:
Nemzetközi tanulmányokat tekintve még nem szűkítettem az orientációmat egyetlen régióra, mindazonáltal törekszem érdeklődési spektrumomat tovább bővíteni. Mesterszakos képzésemet gazdasági karon tervezem folytatni, ez remélhetőleg segít majd a jövőm pontosabb kialakításában.
Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
ENFJ - "Protagonist"

Botos Anita

ELTE Nemzetközi tanulmányok BA III. - 2019 óta tag

Ismerj meg

A kőbányai sörgyár mellett szocializálódva döntöttem el, hogy nemzetközi tanulmányok szakos hallgató szeretnék lenni. Mivel magam is az ELTE reménysége vagyok, nagyon szívesen becsatornázom a nemcorvinusos hallgatókat is a GyDSz-be. Minden lehetséges társas kopmlexusom és problémám megvan, ennek ellenére maximálisan kihasználom, hogy tőlem független tényezők hatására az egyik belsős mémünkké vált az arcom.

Hobbi:
Szabadidőmben légjógázom és rúdfitneszezem, de alkalmatlan vagyok rá. Sajnos csak csehtamásos zenét szeretek, pedig nagyon próbálkozom a palesztin kecsketechnóval, a legörökkedvencebb számom a 30y-tól az Aranka, szeretlek. Aktívan teszek a lehetetlen és tragikus szerelmi életemért, a mérhetetlen "hogy ne viselkedj a crushoddal" tapasztalatomat szívesen át is adom.

Szakmai érdeklődés:
A feminista és az LGBT árnyéklobbi témogatója vagyok. A legfőbb szakmai célom Žižek munkásságának megcáfolása. Emellett a Szerkesztőségünkben jelenleg a teljes amerikai kontinens híreiért felelek.

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
INFP - "Mediator"

Czárth Luca

BCE Nemzetközi tanulmányok BA. III. - 2018 óta tag

Ismerj meg

2018-ban csatlakoztam a szakkollégiumhoz, melytől szakmaiságon kívül egy csodás közösséget is kaptam, amiért a mai napig nem lehetek elég hálás. Az egyetem mellett belekóstoltam a reptér, a fordítás és a konzulátusi munka világába is, melyek rengeteg tapasztalatot adtak. Madridban töltött Erasmus félévem rengeteget formált a személyiségemen, amit remélem ezen program keretében is kamatoztathatok.
Hobbi:

Szeretem aktívan tölteni a szabadidőmet, igazán ki tud kapcsolni a természetben eltöltött idő, főleg a vízpartot kedvelem. Imádok sütni-főzni és megvendégelni a számomra fontos embereket.
Szakmai érdeklődés:

Elsősorban Latin-Amerika érdekel, így a szakdolgozatom témája is Venezuela lett. Ezen felül régióként még említeném Katalóniát is. Erasmus félévem alatt kezdtem el magamat jobban beleásni a környezetvédelembe, ebben szeretném tudásomat mélyíteni a jövőben.

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
ESFJ - "Consul"

Molnár Alice May

BCE Nemzetközi tanulmányok BA II. - 2019 óta tag

Ismerj meg

Sziasztok! Alice vagyok, másodéves NT-s a Corvinuson. Én az a típus vagyok, akivel mindig lehet egy kiadósat lelkizni, de emellett a szakkollégium lelkes tagjaként szintén mindig benne vagyok akár egy kötetlen politizálásban is! Segítőkész és nyitott embernek tartom magam, ezért is jelentkeztem a Kontakt Programba. Keressetek bátran akármilyen kérdéssel, akármikor!
Hobbi:
Szeretem a hasam, ezért az egyik kedvenc hobbim a főzés. Ezen kívül szabadidőmben a legjobban utazni, jógázni, és olvasni szeretek (legyen szó szakmaibb könyvről, vagy izgalmas regényről). Az életem értelme pedig a kismacskám.
Szakmai érdeklődés:
Szakmai érdeklődésem nagy részét a Közel-Keleten zajló konfliktusok, az afrikai kontinens jövője és jelene, illetve az Egyesült Államok politikája alkotják. Természetesen a hazánkban zajló folyamatokat is élénk érdeklődéssel követem, és fontosnak tartom, hogy Magyarország külpolitikájával is foglalkozzunk.
Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
ENFP - "Campaigner"

Móra Dominik

BCE Nemzetközi tanulmányok BA III. - 2018 óta tag

Ismerj meg

Sziasztok! Dominik vagyok és első egyetemi évem óta a szervezet tagja. A GyDSz-hez való csatlakozás egyetemi éveim egyik legjobb döntése volt, és ez azóta meghatározza a mindennapjaimat. Szentendrén lakom, de a hétköznapok többségére én is beköltöztem a Ráday koliba, ahol egyre bővül a GyDSz-es tábor.

Hobbi:
Nagyon szeretek mindenféle zenét, a klasszikus zenét is ideértve, így pár éve úgy döntöttem, hogy elkezdek zongorázni, amit azóta is nagyon szeretek, és ez a legfőbb hobbim. Ezen felül a nyelvek és a keleti kultúrák is nagyon érdekelnek.

Szakmai érdeklődés:
Legfőbb érdeklődési területem a Távol-Kelet, azon belül is Kína. Pár éve a nyelvvel is próbálkozom, és a jövőben ezzel a régióval szeretnék valamilyen formában foglalkozni.
Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
INFJ - "Advocate"

Pornói Bendegúz

ELTE Földrajz-történelem OT III. - 2019 óta tag

Ismerj meg

Tanárszakos hallgató vagyok az ELTÉ-n. De kipróbáltam magam lovasoktatóként, ipari alpinistaként, delfinfotósként Törökországban, roadként olimpikonok filmezésén és túravezetőként az Azori-szigeteken, meg elég sok tűzifát felhasogattam. Az oktatást azután választottam, hogy érettségi után elstoppoltam Irakba, ahol beleszagoltam az ottani sűrű életbe, majd végigbicikliztem Iránon. Útjaim során gyűjtöttem a tapasztalatokat a menekültekkel egy bokorban alvástól a jazidi gyógytuskó rágásán át az iraki cigicsempészetig és az iráni bírságom elsimításáig. De ezek már elmúltak, és most végre itt gyakorlatiaskodom meg diplomatikuskodom a legkirályabb szakkollégiumban, amiről nagyon szívesen mesélek!

Hobbi:
Szeretek utazni, főleg keletre meg a Balkánra, minél olcsóbban. Meg mindenféle extrém sportot űzni a monociklitől a jégmászásig. Szeretem még a hegyeket, a grapefruitlevet és a көк бөрү-t.

Szakmai érdeklődés:
Főleg különböző oktatási modellek és eltérő hatásuk érdekel, lehetőleg minél világvégibb helyekről. Illetve a humanitárius szervezetek és segélyezés kultúraromboló és szociális felbolygató hatása. Vajon hogyan lehetne a nyugati értékeket úgy közvetíteni a Wakhanba, hogy a transzhumáló kirgizek ne veszítsék el az identitásuk, gyökereik és kapcsolataik, de bekapcsolódhassanak a globális folyamatokba?

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
ESTP - "Enrepreneur"

Schmidt Barnabás (Csicsó)

BCE Vezetés és szervezés MA I. - 2016 óta tag

Ismerj meg

Sziasztok! Csicsó vagyok. Sokat gondolkodtam, hogy milyen pozitív jelzőket kamuzzak magamról a bemutatkozásomban, de sajnos még ehhez sem vagyok elég kreatív. Én vagyok a srác, aki nem olvassa el a cikket, de úgy kommentel. Szuperképességem, hogy mások poénját hangosabban elismétlem, ezáltal learatva helyettük a babérokat. Ha ezek után még mindig kíváncsi vagy rám, csak hallgasd meg "Jon Lajoie – Everyday Normal Guy 2 (link:https://www.youtube.com/watch?v=GmG4X9PGOXs) című remekművét, az tűéles jellemrajz rólam.

Hobbi:
Szarkazmus és irónia, okoskodás filmekről amiket nem láttam de olvastam róluk egy kritikát, vörös pöttyös könyvek, sorozatok, amiket senki nem néz rajtam kívül, mert akkora hipszter vagyok, Fanclub toborzása és vállalok párkapcsolati tanácsadást is.

Szakmai érdeklődés:
Érdekel a Közel-Kelet, illetve a magyar kül- és belpolitikára fordítok fokozottabb figyelmet.

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
ENTP - "Debater"

Tomcsányi Tamás

Pázmány Jog - 2017 óta tag

Ismerj meg

Tamás vagyok, jogász, nyelvész, polihisztor és hypermega buliarc. Sokan uzsorásnak, behajtónak hívnak de jobban szeretem a TomTom megnevezést. Tegnap érkeztem a fekete delfinből jegesmedvén.
Hobbi:
Nagyon szeretek bakelit lemezeket gyűjteni, ezért minden adandó alkalommal utazok Európa-szerte és felkeresem a helyi lemezboltokat, mert nagyon szeretem vadászni a különleges lemezeket. Hobbiként még említeném a földalatti tömegközlekedési rendszerek bejárását, az utazásaim során minden alkalommal megnézem őket, és ha van lehetőségem, mindig részt veszek azokon a programokon, amik lehetőséget biztosítanak a bejárásra ezekbe a rendszerekbe. Szeretek még olvasni, és imádom felkutatni Budapest különleges, rejtett helyszíneit. Jogi tanulmányaimnak köszönhetően nagyon érdeklődöm a kontinentális és angolszász jogszabály
alkotások iránt, melyek a modernizálódó gazdaság fejlődésére reflektálnak. Országgyűlési gyakornokoskodásom során megismerhettem, és ennek köszönhetően aktívan foglalkozom törvénytervezetek értékelésével.
Szakmai érdeklődés:
Nemzetközi jog, jogi kommunizmus, feudális szuburbanizació

Személyiség (Myers-Briggs kategorizálás)
ISFP - "Adventurer"