Kontaktprogram

Kontakt Programunkat azoknak találtuk ki, akik érdeklőnek a szakkollégiumunkba való jelentkezés iránt, és szeretnének első kézből, esetleg személyesen információt kapni „szakkolis” lét szépségeiről és nehézségeiről, kollégiumunkról, felvételinkről vagy bármiről ami érdekel!

A tulajdonságoknál szereplő harmadik információról erre a linkre kattintva tájékozódhatsz: https://www.16personalities.com/

A jelentkezési űrlapot a lap alján találod.

Mentoraink:

TOMI

Bemutatkozás:

Jelenleg nemzetközi gazdálkodás alapszakon tanulok a Corvinuson, korábban pedig International Relations szakon végeztem. Egyetemi pályám kezdete, 2015 ősze óta vagyok a szervezet tagja, az előző félévben Hírlevelünk főszerkesztőjeként, jelenleg pedig a Szakmai Tanács vezetőjeként is kipróbálhattam magam. Rengeteget kaptam a Szakkollégiumtól, és igyekszem legalább ugyanennyit vissza is adni!

Szabadidő, hobbi:

Egy jó sorozat vagy egy könyv mindig ki tud kapcsolni, nyaranta pedig általában egy biciklin körözöm a Velencei-tó körül.

Szakmai érdeklődés:

NT-s szakmai érdeklődésem középpontjában az Európai Unió mellett az Egyesült Királyság belpolitikája és értelemszerűen a Brexit áll. Gazdasági irányban is egyre több minden felkeltette érdeklődésemet, de ez még nem szűkült le kellő módon.

 

KAKAS

Bemutatkozás:

Kedves lelkes Jelentkezők én Tomcsányi Tamás stb. vagyok alias KisKakas. A világban egyetlen törvény van, egyetlen biztos pont. Az egyetlen általános igazság nem más mint a kauzalitás. Akció-reakció, ok és okozat. A lánc elején egy döntés van. Nem! A döntés joga csupán illúzió hatalmasok és elnyomottak között. A Pirosat vagy a Kéket választod?! A kék visszavisz a Hétköznapokba. Holnap reggel felébredsz az ágyadban, és nem emlékszel semmire. Az életed megy tovább a régi normális kerékvágásban. De ha a pirosat választod, az életed már soha nem lesz az, ami régen volt. Kilépsz a Hétköznapokból, és megismered a A GyDSz-t! Ürits ki magadból mindent félelmet, kétséget, hitetlenséget. Szabadítsd fel a tudatod legyél te is egy a kiválasztottakból! Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted? Döntsd el én várlak a másik oldalt.

Szabadidő, hobbi:

Nagyon szeretem a zenét, kedvencs irányzataim a kaukázusi barlang minimál illetve az alpesi hörgős death metál jódli. Ezen felül szeretek olvasni. Életemben rengeteg jobbnál jobb alkotást olvastam már mint például a 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről de az abszolút kedvencem, amit szinte minden évben elolvasok egyszer olyan megunhatatlan, az a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről – pazar alkotás rengeteg csavarral a történetben, 10-es. Ezenkívül még nagyon szeretek túrázni kedvenc úticélom a nemzetközi dohánybolt és a helyi duty free kisbolt.

Szakmai érdeklődés:

Jelenleg leginkább az adórendszerek területén rendelkezem mélyebb tudással illetve erősen érdeklődöm a szupranacionális alapjogok determinálásának elméleteivel, melyek révén adott esetben megszüntethetőek a redundáns elméleti paradoxonok.

Ágoston Csenge

CSENGE

Bemutatkozás:

Corvinuson kezdődő egyetemi tanulmányaimat mind az oktatási légkör, mind a társaság miatt nagyon élvezem, azonban a GyDSz az a szervezet számomra, ami az elmúlt év alatt leginkább biztosította személyi fejlődésem. Nyitott embernek tartom magam, hiszen szeretek új egyéneket és az ő világképüket megismerni, többek között ezért jelentkeztem a Kontakt Programba. Ha bármilyen kérdésed van az egyetemmel, a szervezettel kapcsolatban, vagy csak szeretnél megismerkedni egy GyDSzes arccal, tárt karokkal várlak.

Szabadidő, hobbi:

Élsportolóként életem hatalmas részét teszik ki a mindennapos edzések, emelett igyekszem az emberi illetve szakmai fejlődésemre helyezni a hangsúlyt. Az utóbbi két évben volt szerencsém csodálatos emberekkel körülvenni magam, akik óriási hatással voltak rám. Célom, hogy valakinek én legyek az a személy, akire hasonlóan tud tekinteni.

Szakmai érdeklődés:

Nemzetközi tanulmányokat tekintve még nem szűkítettem az orientációmat egyetlen régióra, mindazonáltal törekszem érdeklődési spektrumomat tovább bővíteni. Mesterszakos képzésemet gazdasági karon tervezem folytatni, ez remélhetőleg segít majd a jövőm pontosabb kialakításában.

JANI

Bemutatkozás:

Üdvözöllek kedves leendő GyDSz-es! 🙂 Engem Bátyai Jánosnak hívnak, de szólits nyugodtan a kevésbé hivatalos Jani-nak. “Somogyország” székhelyén, Kaposváron élek, egyébként pedig Pesten lakok albérletben. Jelenleg a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok, mesterszakos, első évfolyamos hallgatója vagyok. A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégium híres-neves táborának közel 1 éve vagyok tagja.

Szabadidő, hobbi:

Szabadidőmben leginkább a sportnak élek, a legtöbbször ha tehetem, akkor focizok. Mivel a barátaim is nagyon fontosak számomra, szeretek minél több időt velük tölteni, legyen szó buliról, iszogatásról, vagy éppen társasjátékozásról. Ha az időm és az időjárás is kegyébe fogad, akkor a vízparton a horgászbottal szeretek még foglalatoskodni 🙂

Szakmai érdeklődés:

Szakmai szempontból leginkább az EU-s ügyek, azokon belül a fiatalokat érintő szakpolitikák, pl. az ifjúságpolitika és az oktatáspolitika, azok, amelyek a leginkább érdekelnek.

TOMKA

Bemutatkozás:

Sziasztok! Tomi vagyok, NT-t hallgatok a Corvinuson, emellett aktívan „gydsz-ezem“. A szakkoliba való jelentkezés minden bizonnyal egyik legjobb döntésem volt, mind szakmailag, mind közösségileg rengeteget adott egyetemi éveimhez. Nemrég beköltöztem a Ráday utcai kollégiumba is, ami – nem meglepő módon – sokkal királyabb mint az ingázás Dunakesziről. Hírlevelünk Ázsia rovatának szerkesztése mellett idén én koordinálom Felvételi Tanácsot, így a felvételin biztosan összefuthatsz velem. 😉

Szabadidő, hobbi:

Szabadidőmet legszívesebben barátnőmmel töltöm, szeretek sportolni, utazgatni, és oda vagyok az izgalmas társasjátékokért! (Nem, a Monopoly nem az…)

Szakmai érdeklődés:

Egyetemi éveim alatt érdeklődésem a feltörekvő kelet-ázsiai országok, elsősorban Kína felé fordult, ahol szerencsém volt egy nyári egyetem keretében kis idő eltölteni. Tanulmányaimat nemzetközi gazdaságtan mesterszakon szeretném folytatni, később pedig egy nemzetközi ügyekkel foglalkozó ügynökségnél, vagy tanácsadó cégnél elhelyezkedni.

DANI

Bemutatkozás:

A Corvinus másodéves hallgatója vagyok, van egy Shibám, akivel sok közös ‘személyiségjegyünk’ van. Szabadidőm nagy részét a családommal és a barátaimmal  töltöm. Nagyon szeretek új embereket megismerni.

Szabadidő, hobbi:

Nagyon érdekel a művelődéstörténet, főleg a 19. század második felétől napjainkig bezárólag. Szeretek utazni, olvasni, nyelveket tanulni, de leginkább emberekkel lenni.

Szakmai érdeklődés:

Délkelet- illetve Kelet-Ázsia regionális fejlődése érdekel, különös tekinetettel a pénzügyi rendszerek integrálására. Továbbá az egészségügyi szolgáltatások rendszerének általakulása az EU-ban illetve az ahhoz kapcsolódó iparágak fejlődése.

CSICSÓ

 

Bemutatkozás:
Sziasztok! Csicsó vagyok, harmadéves nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgató, aki a GyDSz-ben is ugyancsak a harmadik évét tapossa. Sokat gondolkodtam, hogy milyen pozitív jelzőket kamuzzak magamról a bemutatkozásomban, de sajnos még ehhez sem vagyok elég kreatív. Én vagyok a srác, aki nem olvassa el a cikket, de úgy kommentel. Szuperképességem, hogy mások poénját hangosabban elismétlem, ezáltal learatva helyettük a babérokat. Ha ezek után még mindig kíváncsi vagy rám, csak hallgasd meg Jon Lajoie –Everyday Normal Guy 2 című remekművét, az tűéles jellemrajz rólam.

Szabadidő, hobbi:

Szarkazmus és irónia, okoskodás filmekről amiket nem láttam de olvastam róluk egy kritikát, vörös pöttyös könyvek, sorozatok, amiket senki nem néz rajtam kívül, mert akkora hipszter vagyok, Fanclub toborzása és vállalok párkapcsolati tanácsadást is.

 

Szakmai érdeklődés:
Érdekel a Közel-Kelet, illetve a magyar kül- és belpolitika iránt érdeklődöm kiemelten.

VIRÁG

 

Bemutatkozás:
Sziasztok! Nagyon szerettem volna valami kedves és visszafogottan vicces bemutatkozást írni, de egyszerűen nem megy jelenleg (pedig becsszó kedves és visszafogottan vicces vagyok alapból). Mindenesetre gyertek, szívesen mesélek a GYDSZ-ről, rengeteg káros függőségem van amiket összeköthetünk egy beszélgetéssel. Jelige: igyunk együtt túl sok kávét és cukros üdítőt miközben kérdeztek ami csak eszetekbe jut.

 

Szabadidő, hobbi:
Ide bármit lehet írni? Szeretem a képregényeket, a testvéreimmel és a
kiskutyámmal bandázni, disztópiákról olvasni, excel táblázatokat szerkeszteni (izgi, ugye?), rossz életdöntéseket hozni.

 

Szakmai érdeklődés:
Kulcsszavakban: Kelet-Ázsia; közgazdaságtan; cinizmus

GYULA

Bemutatkozás:

Sziasztok! Nagyon sok mindent szeretek csinálni. Sokszor csak azért kezdek el ismeretlen tevékenységeket, hogyha esetleg nem sikerül akkor ki tudjam nevetni saját magam. Imádok emberek társaságában lenni de ha úgy alakul, egy műanyag villával is elszórakozom órákig. Nem töltök fel profilképet mert én is tuti, hogy az alapján választanám ki a nekem tetsző embert. Ebből következik, hogyha valamit teljesítek, akkor szeretem nehezíteni az illető dolog követelményrendszerét (na nem szakmai tevékenységre gondolok) mert élvezem látni az utánam következő embereknek a reakcióit, amikor nem képesek a saját szerencsétlenségükön szórakozni.

Szabadidő, hobbi:

Nincsen rendszeres hobbim. Mindenevő vagyok ami szociális tevékenység, szeretek olvasni és alkalomadtán növényeket is termesztek a szobámban amikor épp olyan hangulatom van.

Szakmai érdeklődés:
Kelet-Közép-Európa, Oroszország és Kína, valamint az identitáspolitikai vetületek és annak hatásai.

Jelentkezés

Ha sikerült számodra szimpatikus mentort választanod, töltsd ki ezt az űrlapot és hamarosan felkeresünk!