Március

Egy éve együtt – Hogyan változtatta meg a világpolitikát a koronavírus?

Szinte napra pontosan egy esztendővel ezelőtt tört be az európai emberek mindennapjaiba a COVID-19 világjárvány. Senkinek sem kell bemutatni, hogy az átlagos állampolgárok életére mekkora hatása volt a koronavírusnak, de hogyan befolyásolta a nemzetközi kapcsolatokat az egészségügyi krízishelyzet az elmúlt évben?

🦠A nemzeti szuverenitás megerősítése vagy a nemzetközi kooperáció bizonyult a járványkezelés jobb útjának?
🦠Hogyan változtatta meg a krízis a politikai világrendet és a gazdasági erőviszonyokat?
🦠Milyen tanulságok vonhatók le a vakcinákért folytatott nemzetközi versenyfutásból?
🦠Valóban Kína tekinthető-e a járvány legnagyobb nyertesének?

Ezeket, és még sok más kérdést járunk körbe nyílt előadásunkon a GyDSzerda utolsó állomásán, meghívott szakértőink segítségével.🌐

Az előadók megismeréséért és további információkért kövesd az eseményt!

📌 Időpont: 2021. március 3. (szerda) 19.10
📌 Helyszín: Online

❗️Az esemény regisztrációhoz kötött, határidő: 2021. március 2. (kedd) 23.59❗️

Február

GYDSZ Winternational

Kíváncsi vagy, hogy milyen egy délután a GyDSz-szel, ahol a változatos közösségi és szakmai programokon keresztül jobban megismerhetsz minket?

 
2020-ban a szakkolink történetében először megrendeztük a Téli Tábort. Bár a lehetőségeink idén korlátozottak, ez nem jelenti azt, hogy szakítunk ezen kibontakozó hagyományunkkal. Itt a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumának táborpótló eseménye, a GyDSz Winternational! ❄️
 
Tölts el egy kötetlen délutánt a tagjainkkal! Eseményünkön különböző programok révén ismerkedhetsz meg a szakkoli arculatával és arcaival. Szakma, közösség és kikapcsolódás egy helyen, egy délután. Hiba lenne kihagyni!💙
 
Részletes programért látogass el a Facebook eseményhez!
 
📌Időpont: 2021.február 27. 13.00-20.00
📌Helyszín: Online
 
❗️Az esemény regisztrációhoz kötött, határidő 2021. február 25. 23.59❗️
 
Hallottál már a GyDSz-ről, de nem tudod pontosan, mi is az?
Kíváncsi vagy, hogy milyen programokat szervezünk? Érdekel, hogyan jelentkezhetsz? 💭
 
A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma vár téged a felvételi előtti utolsó infóestjén. 💬
 
Az este folyamán megtudhatsz minden fontos információt közösségünkről, szakmai programjainkról, képzési rendszerünkről, valamint felvételi eljárásunkról. Az Infóest keretében jobban megismerhetitek a szervezetet és a különböző területekkel foglalkozó szekcióinkat. Kötetlen hangulatban kérdezhettek tőlünk, és tájékozódhattok elkövetkező programjainkról.
Az est végén fény derül a felvételi legfontosabb lépéseire és az írásbeli forduló kérdéseire is.🥁
 
📅Időpont: 2021. február 17. (szerda) 19.10.
📍Helyszín: Online
 
❗️Az esemény regisztrációhoz kötött, határidő: 2021. február 16. (kedd) 23:59 ❗️
 
“Mi leszel, ha nagy leszel? És azzal a diplomával mik a terveid?” – Biztosan Neked is feltették már ezeket a kérdéseket, amelyek sokunkat elbizonytalanítanak. 💭
 
Ha tétovázol az egyetemválasztással, nem tudod, merre indulj tovább a jelenlegi szakodról, vagy egyszerűen csak több lehetőséget szeretnél megismerni, akkor szeretettel várunk “Karrierutak – Hova vezet az NT-s diploma?” című nyílt eseményünkre!
 
A kerekasztal-beszélgetés során meghívott előadóink saját tapasztalataikon keresztül bemutatják, mennyire széleskörű lehetőségeket biztosít számodra a nemzetközi tanulmányok képzésen megszerzett diploma, és hogyan tudod kihozni belőle a legtöbbet. 🌐 
 
Karrierutak eseményeink több éve rendszeresen kerülnek megrendezésre mindig más, izgalmas életutat bejárt előadókkal a különböző szakterületekről – ezúttal a GyDSzerda eseménysorozatunk első állomásaként, online.
 
Az idei beszélgetőpartnereink megismeréséért és további információkért kövesd az eseményt!
📌Időpont: 2021. február 10. 19.10
📌Helyszín: Online
 
❗️Az esemény regisztrációhoz kötött,  határidő 2021. február 9. (kedd) 23.59❗️

Január

GyDSz program - Death to 2020 filmklub

2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ – Nem kifejezetten radikális állítás azt mondani, hogy 2020 nem lett a kedvenc évünk. A koronavírus-járvány során visszafogottabban, de tovább zajlott a nemzetközi élet, szignifikáns világpolitikai események törték meg az amúgy COVID-dominálta hírfolyamokat.

🎬 Ezt a meglehetősen furcsa évet próbálja meg röviden összefoglalni a Netflix új áldokumentumfilmje, a Death to 2020, melyben ismert filmszínészek „átlagembernek” álcázva magukat emlékeznek vissza az elmúlt év eseményeire. A dokumentumfilm szatirikus megközelítésben, megfelelő komolyság mellett adja vissza a tavalyi év bizarr, elkeserítő vagy éppenséggel felemelő momentumait – már ha volt ilyen.

🌐 A GyDSz ezúton meghív benneteket ezen dokumentumfilm közös és kötetlen kibeszélésére. A program során a tavalyi évet tágabb kontextusba helyezve elemezzük ki a film erősségeit és gyengeségeit, valamint vizsgáljuk meg, hogy milyen hatásokra lehet számítani idén a 2020-as folyamatok alapján.

❗️A részvételhez mindössze annyit kell tenned, hogy megnézed a filmet, és kitöltöd a regisztrációs formot❗️

Az esemény online kerül megrendezésre. Az eseménylinket a formban megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni a kezdés előtt.

November

AMERIKA VÁLASZTOTT – MI JÖHET MOST?

🇺🇸 November 3-án az Egyesült Államok választ, de mi jöhet ezután?

Minden idők egyik leghosszabb és legkülönlegesebb választási kampánya hamarosan zárul az Egyesült Államokban. Vajon Donald Trumpnak ki kell költöznie a Fehér Házból, vagy még további négy éven keresztül lehet az USA első embere?

Ugyan a választás pontos végkimenetele jelenleg még bizonytalan, az eredmények ismeretében november 5-én 17.20-kor szakértőkkel egy online kerekasztal-beszélgetés keretében elemezzük ki a 2020-as amerikai elnökválasztás eredményeit és lehetséges hatásait az USA-ra, illetve a nemzetközi politikai életre nézve. 

📌 Mivel tudja majd az elnök enyhíteni a társadalmi ellentéteket?
📌 Hogy fog az Egyesült Államok felállni a COVID-19 okozta válságból?
📌 Vajon mi lesz az “America First” politikai sorsa?
📌 Mi lesz az USA és Kína közötti kereskedelmi háború következő fázisa?
📌 Milyen hatásai lesznek az eredménynek az Európai Unióra és a transzatlanti együttműködésre? 

🗓 Időpont: 2020. november 5. 17.20-18.50
📍 Helyszín: Zoom
❗️Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

GyDSz program - Mi jöhet a 2020-as amerikai elnökválasztás után?

Október

2020 Infóest Poszter

GYDSZ INFÓEST

A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma vár téged az idei első infóestjén. 💬
Hallottál már a GyDSz-ről, de nem tudod pontosan mi is az? Kíváncsi vagy, hogy milyen programokat szervezünk? Érdekel, hogyan jelentkezhetsz? 💭

Ha szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre, akkor ott a helyed a GyDSz Infóestjén! Az este folyamán megtudhatsz minden fontos információt közösségünkről, szakmai programjainkról, képzési rendszerünkről, felvételi eljárásunkról, és a legfontosabb, hogy a félév során milyen belsős GyDSz programokon vehetsz majd részt, hogy testközelből, saját tapasztalataid alapján ismerhesd meg, milyen is a GyDSz-hez tartozni.

Eseményünk a járványügyi helyzet miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs határidő: 2020. október 5. (hétfő) 12:00

📅Időpont: 2020. október 7. (szerda) 19.10.
📍Helyszín: BCE “C” épület, C201 és C202