Január

2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ – Nem kifejezetten radikális állítás azt mondani, hogy 2020 nem lett a kedvenc évünk. A koronavírus-járvány során visszafogottabban, de tovább zajlott a nemzetközi élet, szignifikáns világpolitikai események törték meg az amúgy COVID-dominálta hírfolyamokat.

🎬 Ezt a meglehetősen furcsa évet próbálja meg röviden összefoglalni a Netflix új áldokumentumfilmje, a Death to 2020, melyben ismert filmszínészek „átlagembernek” álcázva magukat emlékeznek vissza az elmúlt év eseményeire. A dokumentumfilm szatirikus megközelítésben, megfelelő komolyság mellett adja vissza a tavalyi év bizarr, elkeserítő vagy éppenséggel felemelő momentumait – már ha volt ilyen.

🌐 A GyDSz ezúton meghív benneteket ezen dokumentumfilm közös és kötetlen kibeszélésére. A program során a tavalyi évet tágabb kontextusba helyezve elemezzük ki a film erősségeit és gyengeségeit, valamint vizsgáljuk meg, hogy milyen hatásokra lehet számítani idén a 2020-as folyamatok alapján.

❗️A részvételhez mindössze annyit kell tenned, hogy megnézed a filmet, és kitöltöd a regisztrációs formot❗️

Az esemény online kerül megrendezésre. Az eseménylinket a formban megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni a kezdés előtt.

November

AMERIKA VÁLASZTOTT – MI JÖHET MOST?

🇺🇸 November 3-án az Egyesült Államok választ, de mi jöhet ezután?

Minden idők egyik leghosszabb és legkülönlegesebb választási kampánya hamarosan zárul az Egyesült Államokban. Vajon Donald Trumpnak ki kell költöznie a Fehér Házból, vagy még további négy éven keresztül lehet az USA első embere?

Ugyan a választás pontos végkimenetele jelenleg még bizonytalan, az eredmények ismeretében november 5-én 17.20-kor szakértőkkel egy online kerekasztal-beszélgetés keretében elemezzük ki a 2020-as amerikai elnökválasztás eredményeit és lehetséges hatásait az USA-ra, illetve a nemzetközi politikai életre nézve. 

📌 Mivel tudja majd az elnök enyhíteni a társadalmi ellentéteket?
📌 Hogy fog az Egyesült Államok felállni a COVID-19 okozta válságból?
📌 Vajon mi lesz az “America First” politikai sorsa?
📌 Mi lesz az USA és Kína közötti kereskedelmi háború következő fázisa?
📌 Milyen hatásai lesznek az eredménynek az Európai Unióra és a transzatlanti együttműködésre? 

🗓 Időpont: 2020. november 5. 17.20-18.50
📍 Helyszín: Zoom
❗️Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Október

2020 Infóest Poszter

GYDSZ INFÓEST

A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma vár téged az idei első infóestjén. 💬
Hallottál már a GyDSz-ről, de nem tudod pontosan mi is az? Kíváncsi vagy, hogy milyen programokat szervezünk? Érdekel, hogyan jelentkezhetsz? 💭

Ha szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre, akkor ott a helyed a GyDSz Infóestjén! Az este folyamán megtudhatsz minden fontos információt közösségünkről, szakmai programjainkról, képzési rendszerünkről, felvételi eljárásunkról, és a legfontosabb, hogy a félév során milyen belsős GyDSz programokon vehetsz majd részt, hogy testközelből, saját tapasztalataid alapján ismerhesd meg, milyen is a GyDSz-hez tartozni.

Eseményünk a járványügyi helyzet miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs határidő: 2020. október 5. (hétfő) 12:00

📅Időpont: 2020. október 7. (szerda) 19.10.
📍Helyszín: BCE “C” épület, C201 és C202