Őszi Nyitóelőadás

Mit jelez Donald Trump hatalomra kerülése? Mit tehetünk a járványszerűen terjedő álhírek ellen? Miért van válságban a liberális demokrácia? Új világháború közeleg? Meg tudja-e oldani a nacionalizmus az egyenlőtlenség problémáit?

Ilyen és hasonló kérdéseket vitatnak meg a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumának meghívott szakértői a „Mi alakítjuk a politika útját? Vagy a politika alakítja a mi utunkat?” című kerekasztal-beszélgetés során.

Aki még nem hallott volna rólunk: Szakkollégiumunk célja, hogy különféle szakmai programokon és rendezvényeken keresztül a külpolitika és a diplomácia világát minél mélyrehatóbban megismerjük, valamint egy széleskörű és kritikai rálátást szerezzünk gazdasági, kulturális és aktuális társadalmi kérdésekre.
Fő motivációnk, hogy olyan gyakorlati és elméleti kompetenciák elsajátítására nyújtson lehetőséget, amelyek kiegészítik tagjaink és hallgatótársaink egyetemen szerzett tudását.

Ezt a célt követve szervezzük meg az emberiség jövőjét boncolgató kerekasztal-beszélgetésünket. Az előadás során betekintést nyerhetünk a liberalizmus, a nacionalizmus és a háborúk jövőbeli alakulásába. Mindezt Dr. Yuval Noah Harari író és történész 21 lecke a 21. századra című könyvének elgondolkodtató víziói alapján.

Meghívott vendégeink:

Romsics Gergely: a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője, az MTA tudományos főmunkatársa
Szalai Máté: a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, a GyDSZ mentora
Győrffy Dóra: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója, az MTA Közgazdaságtudományi Bizottságának alelnöke, politológus-közgazdász
Moderátor: Égerházi Virág, a GyDSz tagja

Időpont: 2019. szeptember 17. (kedd) 19:10-20:40
Helyszín: BCE “C” épület VIII. előadó

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: http://collegeofdiplomacy.com/nyitoeloadas/


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük